7 beste cowboylaarzen voor brede voeten - beste ruiter (2024)

Laatst bijgewerkt op 8 december 2022

Inhoudsopgave

Hier laten we je kennismaken met enkele van de beste cowboylaarzen voor brede voeten; allemaal redelijk geprijsd, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u de bank kapot maakt. Het vinden van de juiste laarzen voor je voeten is niet altijd gemakkelijk. Laarzen die bestand zijn tegen lange werkdagen op de ranch, maar er toch stijlvol en comfortabel uitzien, staan ​​bij veel mensen hoog op de agenda. Laarzen die bestand zijn tegen stof, modder, regen en ruw terrein hoeven geen fortuin te kosten.

Dingen om te overwegen bij het kopen van cowboylaarzen

Materialen

Cowboy laarzen zijn gemaakt met behulp van verschillende soorten leer. Het meest voorkomende en populaire leer is: koeienhuid. Cowboylaarzen van rundleer zijn het voordeligst.Je vindt deze laarzen niet alleen tegen redelijke prijzen, maar het leer zelf is ook duurzaam en stevig. Cowboylaarzen van rundleer zijn uitstekende werkschoenen die bestand zijn tegen dagelijks gebruik op de ranch.

7 beste cowboylaarzen voor brede voeten - beste ruiter (1)

Paardenhuid

Het gebruik van paardenhuid lijkt misschien een hard leer voor sommige mensen vanwege hun liefde voor paarden. Cowboylaarzen gemaakt van dit leer komen echter vrij veel voor. Cowboylaarzen gemaakt van paardenleer zijn een goede keuze voor iemand die wil stoere schoenen dat kan hard werken.

Paardenleer is sterker dan koeienleer. Het leer heeft niet zoveel onderhoud nodig als rundleer. Cowboylaarzen gemaakt van dit leer zijn echter duurder.

Struisvogel leer

Struisvogelleer is een steeds populairder materiaal dat wordt gebruikt om cowboylaarzen te maken. Dit leer wordt als exotisch beschouwd. Dit leer is geliefd om zijn zachtheid, maar zonder aan duurzaamheid in te boeten. Het leer staat ook bekend om zijn ademend vermogen, waardoor het een goede keuze is bij warm weer.

Geitenleer

Geitenleer is ook een goede keuze voor warm weer. De poreuze huid van het leer houdt de voeten koel. Niet alleen dat, maar het leer is zeer flexibel waardoor geitenleerlaarzen uiterst comfortabel zijn.

Een cool aspect van geitenleer is dat je het op verschillende manieren kunt verven. Dat betekent dat geitenleren cowboylaarzen in allerlei leuke kleuren verkrijgbaar zijn.

7 beste cowboylaarzen voor brede voeten - beste ruiter (2)

Alligator- en hagedisleer

Cowboylaarzen gemaakt van alligator- of hagedissenleer zijn populair vanwege hun glanzende afwerking en opvallende patroon. Dit zijn laarzen die je wilt bewaren voor iets speciaalsgelegenheden en niet op de boerderij werken. Zij hebben nodig speciale zorg, inclusief regelmatige conditionering en opslag buiten direct zonlicht.

Onderhoud cowboylaarzen

Ongeacht het type cowboylaarzen dat je bezit, ze hebben ze allemaal nodig reguliere zorg. Gelukkig is het zorgproces niet ingewikkeld. De belangrijkste factor is dat je er bovenop blijft zitten.

De eerste stap is om je laarzen schoon te maken. Als u vuil op uw laarzen achterlaat, versnelt de slijtage en beschadiging. Begin met een vochtige doek en veeg je laarzen af. Gebruik een laars of tandenborstel om eventuele spleten schoon te maken. Tijdens deze fase kun je zelfs zadelzeep gebruiken, vooral op vuile laarzen.

Gebruik vervolgens een schone doek massageconditioner op de hele laars. Als je merkt dat de conditioner snel in de laars trekt, betekent dit dat ze droog zijn. Breng de conditioner opnieuw aan tot je tevreden bent.

Poets tot slot je laarzen. Polijsten helpt om eventuele krassen op je laarzen te verwijderen. Poets geleidelijk door polijstmiddel toe te voegen en vervolgens tussen de lagen te polijsten.

Suède laarzen

Maak cowboylaarzen van dit materiaal schoon met een suèdeborstel. Dit helpt het dutje in goede staat te houden en vlekken te verwijderen. Er is een speciale spray beschikbaar die u op uw suède laarzen kunt aanbrengen om ze te beschermen tegen vuil en vocht.

Cowboylaarzen opbergen

Als je het je kunt veroorloven om meer dan één paar cowboylaarzen te hebben, doe het dan! U mag uw laarzen niet twee dagen achter elkaar dragen. Je laarzen moeten rusten en aiben droog van nature. Zet je laarzen niet naast de radiator of open haard. Gebruik cederhouten laarzen of vul je laarzen met krantenpapier als je ze niet gebruikt, zodat ze hun vorm behouden.

Lees meer over Cowboylaarzen met stalen neuzen voor dames

Hoe cowboylaarzen te kiezen

Bij het kiezen van cowboylaarzen, beslis eerst of je de laarzen voor je werk wilt of als fashion statement. Voor werklaarzen wil je iets duurzaams en comfortabels. Kies vervolgens het type leer, koeienhuid of paardenhuid voor intensief gebruik of iets exotischer voor een fashion statement.

Pasvorm is een van de meest belangrijke overwegingen bij het kiezen van cowboylaarzen. Het leer, de stijl en de maker hebben allemaal invloed op hoe de laarzen bij je voet passen. Je moet bewegingsruimte hebben voor je tenen en je hiel moet beweging hebben, maar over het algemeen voelt de laars nog steeds aan knus.

7 beste cowboylaarzen voor brede voeten - beste ruiter (3)

Het is een goed idee om uw voeten goed op te meten voordat u uw eerste paar cowboylaarzen koopt. Dit zal je vertellen of je een smalle, normale of brede pasvorm nodig hebt. Om te weten of je een wijde pasvorm nodig hebt, doe je naast het meten een paar laarzen aan en kijk je naar beneden.

Je zou het moeten zien laars stiksels aan beide kanten. Als je dat niet doet, heb je waarschijnlijk bredere laarzen nodig. Als je laarzen niet breed genoeg zijn, kan dit voortijdige schade aan het leer veroorzaken.

Lijst met de beste cowboylaarzen voor brede voeten

#1 Ariat Rambler westernlaars voor heren

Ariat is een nieuweling in de schoenenwereld. Het bedrijf won echter snel populariteit over de hele wereld vanwege hun laarzen van goede kwaliteit, met ruiters in het achterhoofd. De Rambler is een eenvoudige maar stijlvolle laars. Ariat's ATS-technologie biedt voeten geweldige ondersteuning voor de hele dag comfort.

VOORDELEN

  • Al het weer
  • Gebroken in gevoel van nieuw
  • Duratread-loopzool voor schokabsorptie
  • Goede prijs voor de kwaliteit

NADELEN

  • ongevoerd
  • Kan betere tractie op de zool gebruiken
  • Ziet er leuk uit, maar te casual voor een geklede gelegenheid
7 beste cowboylaarzen voor brede voeten - beste ruiter (4)

#2 Justin originele werklaarzen Stampede voor heren

De Justin Original Stampede Work-laarzen doen waarvoor ze zijn ontworpen. Justin Boots levert al meer dan 130 jaar kwaliteit. Deze laarzen zijn een beetje chiquer dan de Ariat's die we hierboven hebben genoemd. Ze hebben aantrekkelijke versieringen, een vierkante neus en een uitneembare comfortabele binnenzool.

VOORDELEN

  • Vierkante neus biedt voldoende ruimte voor je tenen
  • Waterafstotend
  • Langdurig en duurzaam

NADELEN

  • Uitstekende werkschoen, maar niet goed voor paardrijden
  • Ze hebben tijd nodig om in te breken om het comfort te maximaliseren
  • Geen stalen neuzen
7 beste cowboylaarzen voor brede voeten - beste ruiter (5)

#3 Ariat Fat Baby Heritage voor dames

Ariat Fat Baby zijn alledaagse werklaarzen voor vrouwen die cowboylaarzen nodig hebben voor brede voeten. Dit zijn korte laarsjes die verkrijgbaar zijn in verschillende leuke designs, zonder een overdreven statement te maken. De laarzen zijn gemaakt om te dragen tijdens lange dagen werken op de ranch.

VOORDELEN

  • Een moderne kijk op western cowboylaarzen
  • Zie er geweldig uit met jeans voor een casual off-the-farm look
  • 4LR-technologie die ondersteuning en voetdemping biedt
  • Redelijk geprijsd

NADELEN

  • Sommige mensen vinden het moeilijk om verder te komen
  • Het duurt even voordat ze zijn uitgerekt om in je voetenruimte te passen
  • Kan de tijd nemen om te wennen aan hoe ze zich voelen
7 beste cowboylaarzen voor brede voeten - beste ruiter (6)

#4 Laredo Lodi Western Cowboy-jurklaarzen met vierkante neus voor heren

De Laredo Lodi Western Cowboy Dress Boots voor heren hebben extra brede voeten. De laarzen zijn van 100 procent leer, met een synthetische zool. De laarzen hebben een elegant gestikt ontwerp en een EVA-binnenzool met demping.

VOORDELEN

  • Geweldige prijs
  • Goede keuze voor diegenen die cowboylaarzen nodig hebben voor brede voeten
  • Uitstekende zooltractie
  • Duurzame
  • Scharnierende binnenzool

NADELEN

  • Niet geweldig voor vies werk
  • Best gedragen bij droog weer
7 beste cowboylaarzen voor brede voeten - beste ruiter (7)

#5 Guide Gear cowboylaarzen voor heren

Deze laarzen hebben een hak van 2 inch met klassieke stiksels in westerse stijl. Ze hebben een getailleerde dempende binnenzool voor de hele dag comfort. Ze zijn een goede keuze voor iemand die een stijlvolle cowboylaars wil zonder de bank te breken. De herenlaarzen zijn er in zwart of bruin.

VOORDELEN

  • Budgetvriendelijke prijs
  • Gevoerde schacht
  • Rubberen buitenzool
  • Makkelijk te verzorgen

NADELEN

  • Ze missen een antislipzool
7 beste cowboylaarzen voor brede voeten - beste ruiter (8)

#6 Ariat Workhog werklaars met brede vierkante neus

De Ariat Workhog-laarzen zijn gemaakt voor hard werken, maar zijn ook stijlvol genoeg voor buiten de ranch. De laarzen zijn verkrijgbaar in vijf kleuren, waaronder baksteen, rijk bruin, zwart, donkerbruin en natuurlijk bruin. Ze hebben mooie stiksels en patronen waarmee de drager een subtiel fashionstatement kan maken.

VOORDELEN

  • Duratread buitenzool
  • EVA-middenzool
  • ATS Max-platform dat stabiliteit biedt
  • Brede, vierkante neus
  • U-bocht toegangssysteem
  • Niet-volgende, zelfreinigende zool

NADELEN

  • Leer is een beetje stijf
  • Niet zo duurzaam als andere merken
7 beste cowboylaarzen voor brede voeten - beste ruiter (9)

#7 Twisted X western werklaars met stalen neus voor heren

Dit is een geweldige laars voor degenen die van een beetje flits en kleur houden. Of je nu patriottisch rood, wit, blauw, hemelsblauw of groen wilt, je zult een paar vinden om te pronken met je persoonlijkheid. Twisted X is een laarzenmaker die hard werkt om de technologie die in hun laarzen wordt gebruikt te verbeteren om het comfort te maximaliseren.

VOORDELEN

  • Echt volnerfleer
  • Stalen neus
  • Gekleed genoeg voor niet-ranch werk
  • Vochtafvoerend voetbed
  • Dubbelgestikte stormrand voor betere bescherming tegen vocht

NADELEN

  • Kan stijf zijn
  • Een beetje aan de dure kant
7 beste cowboylaarzen voor brede voeten - beste ruiter (10)

Hoe meet je de schoenbreedte voor cowboylaarzen?

Idealiter zou je je voeten moeten laten opmeten voor cowboylaarzen in een gerenommeerde laarzenwinkel. Tegenwoordig winkelen veel mensen echter liever online, dus u zult uw voeten thuis moeten opmeten.

Het beste moment van de dag om uw voeten te meten is 's middags, omdat uw voeten dan het grootst zijn. Meet beide voeten en gebruik de maat van de voet die het grootst is. Ja, dat klopt - de meesten van ons hebben vreemde voeten!

Ga op een stoel zitten en plaats je voeten op een stuk papier en teken rond elke voet. Neem twee metingen, de lengte en de breedte. De lengte is eenvoudig te meten, omdat het de afstand is tussen je hiel en de punt van je grote teen.

Om de breedte te meten, meet u een lijn over het breedste deel van de voet. Als je deze twee maten eenmaal hebt, vergelijk ze dan met de maattabel van de schoenfabrikant om je ideale schoenmaat en -breedte te bepalen.

Hoe repareer je een te grote cowboylaars?

Te grote cowboylaarzen kunnen een frustrerend probleem zijn! Gelukkig zijn er enkele eenvoudige aanpassingen die je laarzen comfortabeler maken.

In de laars kan een flink paar inlegzolen worden geplaatst, waardoor ze niet alleen kleiner aanvoelen, maar ook comfortabeler zijn om te dragen. Een andere optie is om dikke sokken of twee paar sokken te dragen, hoewel dit alleen geschikt is voor de koudere wintermaanden. Hielbeschermers kunnen ook handig zijn om uw voet stevig op zijn plaats te houden in een groter paar laarzen.

Maar wat als uw laarzen te groot zijn rond de kuiten – wat kunt u doen om ze comfortabeler te maken? Veel motorrijders stoppen hun spijkerbroek liever in hun laarzen, waardoor ze beter passen. Je kunt ook investeren in kuitmouwen of leren kuitbanden, waardoor je laarzen beter passen.

Vallen westernlaarzen groot?

Veel mensen denken dat westernlaarzen groot vallen, omdat ze vrij los aanvoelen als je ze voor het eerst draagt. Het is echter normaal dat je voeten een beetje wegglijden in een nieuw paar cowboylaarzen, en dit gevoel zou moeten verdwijnen naarmate de laarzen zachter en flexibeler worden.

De reden dat cowboylaarzen niet zo strak zitten als ander schoeisel, is dat ze bedoeld zijn voor een verscheidenheid aan taken waarbij bewegingsvrijheid essentieel is. De voet moet comfortabel kunnen buigen en strekken, en de laarzen mogen niet strak en beperkend aanvoelen.

Als je liever hebt dat je laarzen strakker zitten, kan het nodig zijn om een ​​halve maat of zelfs een hele maat kleiner te nemen. Het verdient de voorkeur om verschillende maten cowboylaarzen te passen om te zien wat het prettigst aanvoelt, aangezien iedereen andere voorkeuren heeft als het om laarzen gaat.

Hoe leren laarzen uit te rekken voor brede voeten?

Een nieuw paar leren laarzen kan vaak stijf aanvoelen en het kost tijd om ze te dragen totdat ze zacht en comfortabel aanvoelen. Als je laarzen niet breed genoeg aanvoelen, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om dit proces te versnellen.

Een laarzenspanner is een handig hulpmiddel om leren laarzen te spannen. Het duwt in de laars en rekt het leer geleidelijk uit om de laarzen comfortabeler te maken om te dragen. Om dit te versnellen, kunt u wat leerspray in de laarzen spuiten voordat u de laarzenspanner gebruikt.

Sommige mensen zweren bij het bevriezen van leren laarzen om ze uit te rekken, maar deze methode brengt enkele risico's met zich mee. Je laarzen mogen in de vriezer niet in aanraking komen met water, dit kan het leer verkleuren.

Vul voor deze techniek twee kleine boterhamzakjes met water en zorg ervoor dat ze goed afgesloten zijn. Duw ze in de laarzen en plaats de laarzen in een andere plastic zak. Stop het geheel enkele uren in de vriezer - als het water bevriest, zal het uitzetten en het leer van je laarzen voorzichtig oprekken.

Warmte kan ook helpen om leer uit te rekken als het voorzichtig wordt gebruikt. Draag dikke sokken, plaats uw voeten in de laarzen en verwarm de buitenkant voorzichtig met een föhn. Je kunt de laarzen ook met krantenpapier vullen als je ze niet draagt ​​om ze te helpen uitrekken.

Naar boven afronden

Het kiezen van de beste cowboylaarzen voor brede voeten is een beetje een mijnenveld. Met tientallen merken en honderden, zo niet duizenden verschillende stijlen is het een uitdaging om het juiste paar voor jouw voeten te vinden. We hebben hier een aantal goede keuzes uitgelicht om u te helpen.

Het is moeilijk om onze favoriet uit de lijst te noemen, maar we neigen naar de Laredo-cowboylaarzen voor meer geklede gelegenheden en de Ariat Ramblers voor een werkomgeving. De Rambler is niet de enige Ariat-cowboylaars die het overwegen waard is. Ze hebben een groot bereik als je de Rambler te gewoon vindt.

We hebben gekozen voor de Klimroos als onze algehele favoriet, want hij is uit de doos en klaar om te dragen zonder in te breken. Het leer heeft een mooie verweerde look en we houden van de eenvoudige, comfortabele stijl van de laars. Voor dames houden we van de Ariat Fat Baby Erfgoed laars, vanwege zijn bruikbaarheid en leuke ontwerpen.

Omdat elk merk en zelfs elke stijl een andere pasvorm kan hebben, moet je je voeten goed opmeten voordat je cowboylaarzen voor brede voeten koopt. Zorg ervoor dat u goed voor uw laarzen zorgt, zodat u er het langste mee kunt doen. De Ramblers zijn gemakkelijk te onderhouden en gemaakt van duurzaam leer, nog een reden waarom ze onze favoriet zijn.

7 beste cowboylaarzen voor brede voeten - beste ruiter (11)

Michaël Dehaan

Michael Dehaan is een gepassioneerd paardeneigenaar, ruiter en liefhebber van alles wat met paarden te maken heeft. Hij is al van kinds af aan met paarden bezig en is uitgegroeid tot een expert in het veld. Hij heeft een verscheidenheid aan paarden van verschillende rassen gehad en gereden, en heeft velen getraind om deel te nemen aan shows en wedstrijden. Hij is een ervaren ruiter en heeft met veel paarden gewerkt en deelgenomen aan wedstrijden, waaronder die van hemzelf. Hij is een actief lid van de hippische gemeenschap, neemt deel aan evenementen en geeft paardrijlessen.

7 beste cowboylaarzen voor brede voeten - beste ruiter (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated:

Views: 6258

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.