Agave kopen? Bij MyPalmShop vindt u een ruim assortiment! - MyPalmShop (2024)

De Agave is een bijzondere vetplant die van origine uit Amerika komt. In Mexico is de Agave vooral bekend omdat van de suikers die in de Agave zitten, Tequila (en Mezcal) gemaakt wordt. Ook in Noord-Amerika is de Agave veel te vinden. Verder groeien er Agaves op de Caraïben en zelfs in sommige tropische gebieden in Zuid-Amerika. Ondanks dat deze plant hier in Nederland niet in het wild groeit, zien we hem in veel tuinen en interieurs terug. Zo is de Agave bijvoorbeeld een geliefde plant in botanische tuinen. Wilt u ook een Agave kopen? Dan bent u bij MyPalmShop aan het juiste adres. Neem snel een kijkje in ons assortiment en kies een geschikte Agave uit.

Eigenschappen Agave plant

De bijzondere eigenschappen van de Agave, maken de plant zo ontzettend populair. De bladeren van de Agave kunnen variëren van groen tot blauwgroen en sommige soorten hebben zelfs randen met scherpe stekels, wat deze unieke plant een stoere en robuuste uitstraling geeft. Door de stoere eigenschappen van de Agave, kan deze een perfecte blikvanger zijn in een rustig en neutraal interieur. Denk bijvoorbeeld aan een landelijke interieurstijl. De stoere houten elementen en rustige kleuren passen perfect bij deze plant. Ook binnen een industriële woonstijl wordt vaak gekozen voor een Agave, omdat het goed past bij de stoere en robuuste elementen die bij deze stijl horen.

Een Agave kamerplant is niet alleen een mooie plant, maar ook nog eens een makkelijke plant. Hij behoeft namelijk weinig onderhoud en is perfect voor iemand met minder groene vingers. Dit komt doordat de Agave een succulent is. Deze vetplant houdt zo veel mogelijk vocht vast in zijn lange, veelal grijsgroene bladeren. Door deze unieke eigenschappen van de Agave, hoeft deze plant bijvoorbeeld nauwelijks water te hebben. Ze hebben liever iets te weinig water dan te veel water. Water geven is pas nodig als de grond volledig is uitgedroogd. Daarnaast is de deze soort gewend om in direct zonlicht te staan. Als de plant veel zonlicht krijgt, komt hij het beste tot zijn recht. Ondanks dat ze in landen als Mexico wel twee meter lange bladeren kunnen groeien, worden ze in ons klimaat, zowel binnen als buiten, niet vaak veel groter dan hoe u hem aanschaft. Sommige soorten, zoals Agave americana, zijn hier zichtbare uitzonderingen op. Een Agave kamerplant komt het beste tot zijn recht in een grote grijzige pot. Het liefst een pot met een waterafvoersysteem. Daarnaast heeft de Agave ook weinig plantenvoeding nodig. Als u er voor kiest om een beetje voeding toe te dienen, doet u dit het beste in de zomer of de lente. U kunt hier bijvoorbeeld succulentenvoeding voor gebruiken. Kijk goed op de beschrijving om te zien hoeveel u toe moet dienen.

Agave buiten

Bij het plaatsen van een Agave buiten zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Allereerst is het belangrijk om de juiste locatie te kiezen. Wanneer u ervoor kiest om een Agave buiten te plaatsen, kies dan een plekje uit in de volle zon, mede omdat de grond daar sneller opdroogt. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig is, aangezien dit de wortels kan beschadigen. In veel klimaten kan deze plant het hele jaar door buiten staan. Er bestaan dus ook verschillende soorten winterharde Agave. Sommige Agaves kunnen temperaturen van tot wel -20 graden Celsius aan en daardoor prima in de winter buiten blijven staan. Er zijn echter verschillende winterhardheden waar u uit kunt kiezen, let hier ook zeker op als u van plan bent om uw Agave buiten neer te zetten! Wanneer de verwachting is dat het kouder wordt dan de Agave aan kan, kunt u de Agave plant beschermen met een vliesdoek, of nog beter, naar binnen halen. Over het algemeen biedt het plaatsen van een Agave buiten een prachtige en onderhoudsarme toevoeging aan uw tuin. U hoeft de Agave eigenlijk niet te snoeien. Verkleurde en dode bladeren kunt u gemakkelijk onderaan wegsnijden. Heeft u vragen over het buiten plaatsen van de Agave? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. We adviseren u graag!

Verpotten en stekken

Aangezien de Agave niet zo snel groeit, zult u hem waarschijnlijk ook niet vaak hoeven verpotten. Wanneer u dit toch doet, kunt u dat het beste in de lente doen. Wanneer er een klein plantje naast de grote plant groeit, kunt u de Agave het makkelijkste stekken. Wacht tot het kleinere plantje groot en sterk genoeg is om op zichzelf te groeien. Wanneer de kleine Agave ongeveer acht centimeter groot is, kunt u hem los snijden en in een nieuwe pot zetten.

Ruim assortiment Agave soorten

Heeft u reeds een blik geworpen op het assortiment Agave soorten van MyPalmShop? Dan is het u opgevallen dat wij allerlei verschillende varianten van deze plant verkopen. Zo vindt u bij ons regelmatig de Agave attenuata, Agave geminiflora, Agave lechuguilla, Agave angustifolia en nog veel meer soorten. Deze planten hebben stuk voor stuk een andere uitstraling en bovendien verschillen de Agave soorten in afmetingen van elkaar. Hierdoor kunt u vast en zeker een geschikt exemplaar vinden.

Als u een Agave koopt, wilt u hier ongetwijfeld zo lang mogelijk van genieten. Helaas bieden niet alle webshops planten aan van goede kwaliteit. Koopt u echter een Agave bij MyPalmShop? Dan bent u verzekerd van een Agave van hoogwaardige kwaliteit. Voordat wij planten selecteren, kijken we namelijk eerst naar kwaliteit, levensduur en onderhoud. Op deze manier kunt u lange tijd genieten van uw Agave als u deze bij MyPalmShop koopt.

Agave soorten

We zetten graag een aantal Agave soorten voor u op een rijtje:

 • Agave havardiana
 • Agave ovatifolia
 • Agave victoriae
 • Agave parryi
 • Agave filifera
 • Agave americana
 • Agave franzosinii
 • Agave xylonacantha

Agave kopen

U hoeft de deur niet uit om een Agave te kopen. Bij MyPalmShop bestelt u deze plant namelijk ook gemakkelijk online. Nadat wij uw bestelling ontvangen hebben, gaan wij zo snel mogelijk voor u aan de slag. Hierdoor duurt het nooit lang alvorens u uw Agave in huis heeft. Wij bezorgen onze exotische bomen en planten overigens niet alleen in Nederland, maar in heel Europa. Heeft u reeds een Agave bij ons gekocht, maar heeft u een vraag over de verzorging, standplaats of het onderhoud? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag om uw Agave of andere woestijnplanten zo lang mogelijk mooi en sterk te houden.

Agave kopen? Bij MyPalmShop vindt u een ruim assortiment!	     - MyPalmShop (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 6394

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.